Doğum Sancısı Nasıl Başlar Belirtileri

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Doğum Sancısı Nasıl Başlar Belirtileri

Doğum sancısı doğum yaklaşmasıyla birlikte kendini hissettirmeye başlamaktadır. Doğum sancısı halk arasında yalancı sancılar yada kasılmalar (Braxton Hicks) olarak adlandırılan sancı 25 ila 50 saniye sürmektedir. Dinlenme, masaj yapma ve pozisyon değiştirmeyle geçmektedir.

Doğum sancısı nasıl başlar belirtileri nelerdir sorusunun cevabı, her annede farklı hissedilmektedir. Hamileliğin son zamanlarında kasılmalar ile başlar ve doğumun yaklaşmasıyla beraber sancı şiddeti ve sıklığı artmaktadır. Hissedilen sancı zaman zaman yalancı sancı ile çok fazla karıştırılmaktadır. Gerçek doğum sancısına göre şiddeti ve sıklığı yoktur diyebiliriz.

Doğum sancısı nasıl başlar belirtileri nelerdir? konusuna geçmeden Doğum sancısı nedir? sorusunu açmak daha doğru olacaktır.

 

Doğum Sancısı Nedir Nasıl Başlar ?
Doğum Sancısı Nedir Nasıl Başlar ?

Doğumun yaklaşmasıyla birlikte görülen semptomlardan biridir. Doğum sancısı halk arasında yalancı doğum sancısı olarak bilinen (Braxton Hicks) ile çoklukla karıştırılmaktadır. Yalancı doğum sancıları düzensiz ve ağrısız kasılmalardır denilebilir. Yalancı doğum sancısı ortalama 25 ila 50 saniye kadar sürmektedir. Aslında yalancı doğum sancısı anneyi doğuma hazırlamak için gerçekleşmektedir. Gerçek doğum belirtileri ise; yalancı doğum sancılarının aksine ağrılı, uzun süreli ve düzenli gerçekleşmektedir. Doğumun başlamasının belirtisi olan sancılar hissedilmeye başladığında rahim ağzı açılmaya başlar ve diğer tüm sancılardan farklıdır. Doğum sancısının gerçek olduğunu anlamanın bir yolu da pozisyon değiştirme yada dinlenmeyle geçmemesidir. Hamileliğin 38. haftasından sonra beklenmelidir. Doğum sancısı kasılmalar ile başlarken geçen zaman diliminde ağrılar düzenli ve daha şiddetli hale gelmektedir. Yalancı sancılar doğumun provası niteliğindedir ve dinlenerek geçmektedir.

Doğum sancısı nasıl başlamaktadır ve belirtileri arasında annenin sırtında yoğun bir ağrı oluşmaktadır ve regl dönemindeki sırt ağrısından çok daha farklıdır. Doğum sancısı nasıl başlar elbette sancılar ile başlar fakat yalancı sancıda olduğu gibi dinlenmeyle  geçmemekle birlikte doğum gerçekleşene kadar devam eder.

 

Doğum Sancısı Belirtileri
Doğum Sancısı Belirtileri

Hamileliğin son zamanlarında belirtilerini göstermeye başlayan gerçek doğum sancıları anne adayını strese soksa da son derece normal bir durumdur. Hamileliğin son haftalarında yalancı sancıyla başlayan ve haftalar geçtikçe yerini gerçek doğum sancısına bırakan sancılar anne için ağrılı ve şiddetlidir.

Anne gerçek doğum sancısını daha önce ki yaşadığı yalancı sancılar ile arasında fark olduğu kolaylıkla anlayabilir.

Doğum sancısı belirtileri arasında vajinal akıntıda değişiklik gözükebilir. Bu durum halk arasında nişan gelmesi olarak adlandırılan kanlı akıntı şeklinde görülmekte ve doğumun başladığın habercisidir. Doğum sancısının belirtileri arasında bebeğin hareket etmesine bağlı olarak vajinadan bol miktarda su gelebilmektedir. Bu durum doğum başladığının en büyük göstergelerinden bir tanesidir. Kesinlikle hemen doktorunuza bildirmeniz gereken bir durumdur. Doğum sancıları başladığın da doğum gerçekleşene kadar devam etmektedir. Ancak doğum sancıları ve belirtileri arasında nişan gelmesi ve vajinadan gelen bol miktarda su her anne adayında gözükmeyebilir. Sancıların başlangıcında doğumun son dakikalarına kadar ağrılar sıklığını arttırarak devam eder.

Doğum sancısı nasıl olur diyorsanız her sancılar arasında 3 ila 4 dakikada bir hissedilen ve giderek şiddeti arttırarak hissedilir. Unutulmamalı ki doğum sancısı kişiden kişiye göre değişken olmakla birlikte herkesin ağrı eşiği aynı değildir. Kimi kişilerde hafif, kimi kişilerde çok ağrılı gerçekleşebilir. Sancıların uzun aralıklarla gelmesi ve kısa sürmesi doğuma vakit olduğu anlamını taşımaktayken; sancıların kısa aralıklar gelmesi sancının uzun sürmesi,  şiddetini arttırması doğuma az bir vakit kaldığınız göstergesidir.

 

Doğum Sancısı Nasıl Anlaşılır ?
Doğum Sancısı Nasıl Anlaşılır ?
  • Sancılar bel bölgesinden başlayarak karına doğru yayılır.
  • Sancılar düzenli devam eder.
  • Düzenli gelen sancıların zaman aralıkları azalır.
  • Sancılar şiddetini arttırırken zaman aralıkları kısalır.
  • Sancılar pozisyon değiştirmek yada dinlenmek ile geçmek.
  • Giderek daha şiddetli ve sık şekilde gelir.

 

 Bu yazı sadece bilgilendirme amaçlıdır lütfen doktorunuzun talimatlarına uyunuz.

 

Bu Sayfa 1463 kez ziyaret edilmiştir.
Tarih : 14.02.2021 20:55:32
23 51
© Modanomi / Tüm hakları saklıdır.