Bebeklerde Pamukçuk Nedir?

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Bebeklerde Pamukçuk Nedir?

Bu yaygın mantar enfeksiyonu bebeğinizin dilinde beyaz lekelere neden olabilir ve emme ve beslenmeyi rahatsız edici hale getirebilir. İyi haber şu ki, yaygın ve kolayca tedavi edilebilir. Bebeğiniz beslenirken fazladan telaşlıysa ve ağzında beyaz lekeler fark ederseniz, pamukçuk olarak bilinen oral bir mantar enfeksiyonu olabilir. Muhtemelen hayatınızın bir noktasında vajinal mantar enfeksiyonu yaşamışsınızdır, böylece küçük çocuğunuzun hissettiği rahatsızlığı hayal edebilirsiniz. Pamukçuk tam olarak nedir ve bebeğinizin daha iyi hissetmesine nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Pamukçuk nedir?
 
Hem yaygın hem de genel olarak ciddi olmayan, pamukçuk, tipik olarak beyaz veya sarı renkte görülen, düzensiz şekilli yamalar veya ağzın yanları ve çatısı ile birlikte bebeğinizin diş etlerini ve dilini kaplayan bir tür maya enfeksiyonudur.
Pamukçuklara Candida albicans denilen bir maya veya mantar neden olur . Sadece hafif bir enfeksiyon olmasına rağmen, pamukçuk bebeğiniz için rahatsız edici veya hatta acı verici olabilir - ve sizin için emziriyorsanız ve küçük çocuğunuz enfeksiyonu size geçirirse .
 
Bebekler nasıl pamukçuk olur?
 
Pamukçuk olarak bilinen mantar enfeksiyonu bebeğin ağzında ortaya çıksa da, muhtemelen doğum kanalınızda bir mantar enfeksiyonu olarak başlamıştır ve bebeğiniz onu dünyaya girerken aldığı yer orasıdır. Normalde ağızda veya vajinada asılı olan ve tipik olarak diğer mikroorganizmalar tarafından kontrol altında tutulan bir organizmadır. 
 Pamukçuklar genellikle doğumda alındığından, en çok 2 aydan küçük bebeklerde görülür. 
 Pamukçuk ayrıca, annenin göğsünün beslendikten sonra düzgün şekilde kurutulmaması ve mayanın büyümesi ve enfeksiyona neden olması durumunda da gelişebilir. Emzirme aşamasında ve sonrasında meme ucunuz  aşırı nemli hale gelebilir ve bu da mayanın gelişmesi için mükemmel bir ortam sağlar. Kuru tumanız iyi olacaktır. 
Ayrıyetten pamukçuk  memenizdeki süt kanallarını tıkar ve ozamanda sütüm bebeğime yetmiyor sütüm gelmiyor gibi senaryolar kurmanıza neden olabilir.
 
Bebeğinizde pamukçuk olup olmadığını nasıl anlarsınız ?
 
Beyaz lekeler pamukçuk belirtisi olabilir veya basitçe beslendikten sonra bebeğin dilinde kalan ancak genellikle bir saat içinde çözülen süt kalıntısından kaynaklanabilir.
Bebeğinizin beyaz dilinin süt veya bu tür mantar enfeksiyonlarından kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için yumuşak, nemli bir bez veya gazlı bezle kaplanmış bir parmak kullanarak nazikçe silmeyi deneyebilirsiniz. 
Dil silme işleminden sonra pembe ve sağlıklı görünüyorsa, başka bir işlem gerekmez. 
Beyaz  dil  çok kolay  temizlenmezse  veya temizlenir ama  kıpkırmızı bir dil  bulursanız, muhtemelen pamukçuktur  ve çocuk doktorunuza danışmalısınız.
 
Pamukçuk bulaşıcı mı?
 
Eğer emziriyorsanız, o zaman eziyet  çeken tek bebeğiniz değildir. Maya enfeksiyonları,emzirme  seansları sırasında bebeğin ağzından annenin göğsüne ileri geri iletilir ve meme uçlarının her ikisinede bulaşabilir ve tedavi edilmezse problem yinelenir.
Meme ucu pamukçuk belirtileri arasında pembe, parlak, kaşıntılı, lapa lapa ve / veya kabuklu bir görünüm ile birlikte yanma ve ağrılı meme uçları bulunur. Ayrıca, memelerde emzirme sırasında veya sonrasında keskin kırap gibi ağrıları olabilir. 
 
 
<div>
	<strong>Pamukçuk bulaşıcı mı?</strong></div>
<div>
	 </div>
<div>
	Eğer emziriyorsanız, o zaman eziyet  çeken tek bebeğiniz değildir. Maya enfeksiyonları,emzirme  seansları sırasında bebeğin ağzından annenin göğsüne ileri geri iletilir ve meme uçlarının her ikisinede bulaşabilir ve tedavi edilmezse problem yinelenir.</div>
<div>
	Meme ucu pamukçuk belirtileri arasında pembe, parlak, kaşıntılı, lapa lapa ve / veya kabuklu bir görünüm ile birlikte yanma ve ağrılı meme uçları bulunur. Ayrıca, memelerde emzirme sırasında veya sonrasında keskin kırap gibi ağrıları olabilir. </div>
<div>
	 </div>
<div>
	 </div>
Pamukçuk tedavisi nasıl
 
Pamukçuk kolayca  tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. Bebeğiniz bir çocuk doktoru tarafından tedavi edilmesi en iyisi olacaktır. Bebeğiniz için çocuk doktorunuz,  muhtemelen 10 gün boyunca günde birkaç kez ağız ve dil üzerine uygulanan bir damla reçete edebilir. Doktorunuzun size verdiği ilaç tam bir temeizleme sağlamazsa ve bebeğinizin şikayeti devam ediyorsa yine doktorunuza gidiniz. Zorlu durumlar için farklı bir ilaç verecektir. 
Meme ucunuzda  varsa, doktorunuz muhtemelen göğüslerinize farklı bir ilaç reçete edecektir.Muhtemelen bir krem olacaktır.Uygun şekilde uygulamanızı da önerecektir. İlaçlarla, enfeksiyonun temizlenmesi bir hafta 10 gün kadar sürmelidir; eğer problemleriniz devam ediyorsa doktorunuza danışın.
 
Pamukçuk önlenmesi
 
Bir bebeğin doğum kanalında mayayla karşılaşmasını önlemek için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Bebeğiniz sizinle tanışmak için mecbur olduğu yoldan geçmesi gerekir. Bunları kullanıyorsanız ki hiç önerilmemekte emzikleri, şişeleri ve meme uçlarınıza dokunan göğüs pompası parçalarını düzenli olarak temizleyerek ve sterilize ederek gelecekteki enfeksiyonları önleyebilirsiniz.
Aynı zamanda bakteri ve diğer mikropların büyümesini önlemek için göğüslerinizi emzirme zamanları arasında tamamen kurumasını sağlamak, emzirmeden sonra kullanıyorsanız pedlerinizi değiştirmek, nemi hapsetmeyen pamuklu sütyenleri giymek ve bu sütyenleri sık sık sıcak suda yıkamak (güneşte kurutmak) ayrıca ekstra koruma sağlayabilir. Antibiyotikler maya enfeksiyonunu tetikleyebildiğinden, yalnızca gerektiğinde vezorunlu durumlarda doktorunuz gerekli gördüğünde  kullanılmaları gerekir. Bu hem sizin hem de bebeğiniz için geçerlidir.
<div>
	<strong>Pamukçuk tedavisi nasıl</strong></div>
<div>
	 </div>
<div>
	Pamukçuk kolayca  tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. Bebeğiniz bir çocuk doktoru tarafından tedavi edilmesi en iyisi olacaktır. Bebeğiniz için çocuk doktorunuz,  muhtemelen 10 gün boyunca günde birkaç kez ağız ve dil üzerine uygulanan bir damla reçete edebilir. Doktorunuzun size verdiği ilaç tam bir temeizleme sağlamazsa ve bebeğinizin şikayeti devam ediyorsa yine doktorunuza gidiniz. Zorlu durumlar için farklı bir ilaç verecektir. </div>
<div>
	Meme ucunuzda  varsa, doktorunuz muhtemelen göğüslerinize farklı bir ilaç reçete edecektir.Muhtemelen bir krem olacaktır.Uygun şekilde uygulamanızı da önerecektir. İlaçlarla, enfeksiyonun temizlenmesi bir hafta 10 gün kadar sürmelidir; eğer problemleriniz devam ediyorsa doktorunuza danışın.</div>
<div>
	 </div>
<div>
	<strong>Pamukçuk önlenmesi</strong></div>
<div>
	 </div>
<div>
	Bir bebeğin doğum kanalında mayayla karşılaşmasını önlemek için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Bebeğiniz sizinle tanışmak için mecbur olduğu yoldan geçmesi gerekir. Bunları kullanıyorsanız ki hiç önerilmemekte emzikleri, şişeleri ve meme uçlarınıza dokunan göğüs pompası parçalarını düzenli olarak temizleyerek ve sterilize ederek gelecekteki enfeksiyonları önleyebilirsiniz.</div>
<div>
	Aynı zamanda bakteri ve diğer mikropların büyümesini önlemek için göğüslerinizi emzirme zamanları arasında tamamen kurumasını sağlamak, emzirmeden sonra kullanıyorsanız pedlerinizi değiştirmek, nemi hapsetmeyen pamuklu sütyenleri giymek ve bu sütyenleri sık sık sıcak suda yıkamak (güneşte kurutmak) ayrıca ekstra koruma sağlayabilir. Antibiyotikler maya enfeksiyonunu tetikleyebildiğinden, yalnızca gerektiğinde vezorunlu durumlarda doktorunuz gerekli gördüğünde  kullanılmaları gerekir. Bu hem sizin hem de bebeğiniz için geçerlidir.</div>
Bu Sayfa 2818 kez ziyaret edilmiştir.
Tarih : 9.06.2019 19:01:36
23 51
© Modanomi / Tüm hakları saklıdır.